Известие

Collapse
No announcement yet.

Подходящ акумулатор за 146-ца 1.9 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подходящ акумулатор за 146-ца 1.9 jtd

Колеги спрял съм се на :
    Gigawatt-157лв. 74Ah-680A(
    2г.гаранция)
    или

IQ POWER ECO-150лв. 70Ah-630A(немски 3г.гаранция)

В момента карам с Exide 6
    0Ah-380A предполагам, че авто-джамбаза ми го е подменил преди да закупя автомобила.Мн.слаб ми се струва за тоя дизел

В книжката м/у другото също го дават да е
    60Ah но не пише какъв да е стартовия ток.

Моля за Вашите съвети относно параметрите на акумулатора и избраните от мен марки !

Аз съм с GigaWatt - нямам никакви ядове! Доколкото чух е дъщерна фирма на Bosch, така че би трябвало да са качествени... И цената е приемлива.
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

Като взех колата бях с 60Аh ама като доиде зимата и не запали идваше и слаб стартовия ток и си купих 75Аh и сега нямам проблеми
      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

На моята беше 80ah но умря миналата зима и си купих EXIDE имат подсилени необслужваеми с 3 год гаранция купих си 77 ah със 760 а пусков ток ( а както може би всички знаем пусковият ток е много важен за дизела) цената му е около 220лв и съм доволен от него

Comment

Първоначално публикувано от XaDeS Покажи съобщение
          На моята беше 80ah но умря миналата зима и си купих EXIDE имат подсилени необслужваеми с 3 год гаранция купих си 77 ah със 760 а пусков ток ( а както може би всички знаем пусковият ток е много важен за дизела) цената му е около 220лв и съм доволен от него
          Е за толкова пари и с...ка трябва да ти направят.Аз още си чакам Gigawatt-а в Киров са се изчерпали.

Comment

И аз бих заложил на EXIDE , на моята убавица още е оригиналния (exide) и незнам на колко много годиние е.... но си работи
            Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
            Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

От днес съм с новия акумулатор Gigawatt. Колата щом види ключа и пали, мн по-лесно стартира.

Comment

Първоначално публикувано от viperman Покажи съобщение
                Е за толкова пари и с...ка трябва да ти направят.Аз още си чакам Gigawatt-а в Киров са се изчерпали.
                Е да ама аз го взех чрез 1 познат майстор с фирма и ми излезе на 170 лв и поне моето мнение от личен и служебен опит е че exide си заслужават парите пък и 3 год гаранция ....... пък и те почти всички коли палят лятото и разликата от 20-30лв не си заслужава да се рискува все пак идва зима но всеки си има глава на раменете за да си направи сметката.Успех!!!

Comment

Първоначално публикувано от XaDeS Покажи съобщение
                  Е да ама аз го взех чрез 1 познат майстор с фирма и ми излезе на 170 лв и поне моето мнение от личен и служебен опит е че exide си заслужават парите пък и 3 год гаранция ....... пък и те почти всички коли палят лятото и разликата от 20-30лв не си заслужава да се рискува все пак идва зима но всеки си има глава на раменете за да си направи сметката.Успех!!!
                  Аз на 2г. си сменям колите така,че не ме интересува 3г.гаранция. Можех и да си купя Еко с 3г. гаранция пак за 150лв

Comment

Момци , да ви питам една работа Търся акумулатор за жълтата ( 145 ЖТД ) ... ама нещо много тясно местенцето . Вие проблеми от към размера имате ли ?
                    Иначе гледам и Exide , Monbat , Iskra , Gigawatt
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                      Момци , да ви питам една работа Търся акумулатор за жълтата ( 145 ЖТД ) ... ама нещо много тясно местенцето . Вие проблеми от към размера имате ли ?
                      Иначе гледам и Exide , Monbat , Iskra , Gigawatt
                      Как ще е тясно бе!? Точно си е местенцето Аз се опитах да сложа стария си акумулатор на ланча тема 2.0 бензин и...се оказа, че не стигат едни 5-6 сантиметра. А това беше старият акумулатор, който е с около сантиметър по-къс от новия

Отделен е въпросът, че се налага да се разглоби половината въздуховод, за да влезне
                      Last edited by trustworthy; d.m.y г., 20:05.
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Тясно ми се вижда на мен ... като 16 годишна Мисля , да купя по-голям от 60 А .
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                          Отделен е въпросът, че се налага да се разглоби половината въздуховод, за да влезне
                          Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                          Тясно ми се вижда на мен ... като 16 годишна Мисля , да купя по-голям от 60 А .
                          И на мене ми се струваше тесничко за 75Ah, но както колегате е отбелязал след като се разглоби въздуховода мястото става по-голямо. Само това не ми е ясно колата по каталог се води, че и трябва 75Ah акумулатор а за неговото поставяне трябва да разглобяваш други неща за да го поставиш при другите коли ми се струва че няма такива работи.
                          Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

Какъв акумулатор

Извинявам се предварително, на автора на темата, че ще я използвам, но спешно ми трябва добра марка акумулатори с обслужваеми модели. Днес обикалях по магазините и гледам всички по-известни марки са преминали само на не обслужваеми модели, но на мен не ми трябва такъв (имам си вече един такъв S5 за "спомен"), a най-обикновен. Нещо родното производство (то не че има някакво разнообразие) не ми вдъхва особено доверие, така че предпочитам нещо друго, освен ако няма достатъчни аргументи в полза на първите.
                            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Искра нямат ли модели ?
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

Working...
                              X